Psykolog på Bornholm

Velkommen hos psykolog Helene Langhoff.

Jeg tilbyder udviklende samtaler og terapi. Du er måske præget af lavt selvværd, stress, depression eller angst. Måske står du i en personlig krise med dødsfald, skilsmisse, fødselsreaktion eller andre alvorlige belastninger, som kan være svært at stå i alene. Her kan du komme, hvis du ønsker hjælp til at skabe større tilfredshed i dit liv. Du er også velkommen, selvom du ikke står i store udfordringer, men fordi du ganske enkelt ønsker at lære dig selv bedre at kende.

Jeg har lokaler i rolige, landlige omgivelser lidt uden for Rønne, hvor du kan komme lige præcis som den du er. Jeg tilbyder også onlinekonsultationer.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen i min klinik.

“Helene er super empatisk, smilende og professionel. Jeg har haft tre samtaler, og er hver gang gået derfra med en følelse af at blive hørt og taget seriøst. Jeg kan varmt anbefale Helene.”
– Klient i 40erne

 

Om terapi

Vi er alle kastet ind i tilværelsen og får gennem livet udfordringer og prøvelser, som kan være svære at stå i selv.

Du velkommen til at række ud til mig, hvis du ønsker en professionel samtalepartner. Du vil blive mødt i rolige omgivelser med en åbenhed og accept af, at vi alle er forskellige.

Sammen finder vi ud af, hvad der er vigtigt at arbejde med for dig. Jeg bestræber mig på at møde dig i dit tempo som et helt menneske med mange muligheder for at udtrykke dig og lære dig selv bedre at kende.

Jeg har stor erfaring med korte terapiforløb på 5-12 gange og oplever, at det kan sætte en god udvikling i gang hos det enkelte menneske. Har du udfordringer i dit liv, som følger dig i længere tid, vil et længere forløb typisk give mere mening.

Jeg anbefaler som regel, at du i starten kommer hver eller hver anden uge. Derfra bliver det på et tidspunkt naturligt med større mellemrum mellem samtalerne. For nogle bliver det naturligt at stoppe med samtalerne, når de føler mere tilfredshed i livet eller har en lyst til at opleve at stå på egne ben efter en periode i terapi. For andre kan det være vigtigt at have et sted at komme tilbage til indimellem, og de vælger derfor at blive ved med at komme til en samtale om deres liv en eller flere gange om året. Alle terapiforløb er forskellige, og der er ingen forkert måde at gå til samtaler hos mig på. 

 

“Jeg var rigtig bange for at starte til psykolog, indtil jeg startede hos Helene. Helene fik mig til at føle mig tryg i rummet, og det gjorde plads til at jeg kunne sige alt hvad jeg havde på hjerte. Jeg følte især, at hun kunne sætte sig i øjenhøjde med mig, og sætte sig ind i hvordan jeg har det. Hver gang jeg har haft en samtale, er jeg altid kommet ud med en lettet følelse i kroppen og en ro. TAK!”
– Klient i 20erne

 

Om mig

Jeg er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2014 og statsautoriseret psykolog i 2018.

Jeg er efteruddannet indenfor primært humanistiske tilgange til psykoterapi, blandt andet:

  • Jungiansk psykoterapi (Vedfelt-Instituttet)

  • Eksistentiel psykoterapi (Vibe Strøier)

  • Psykodynamisk legeterapi (Institut for Legeterapi)

  • Systemiske perspektiver (Metalog/Søren Hertz)

Derudover har jeg en lang række kurser i bl.a.:

  • Drømme

  • Krop, nervesystem og traumer

  • Supervision

  • Krisehåndtering

  • Psykologiske undersøgelser af børn og voksne

  • …og meget andet.

Jeg er deltidsansat i Center for Børn og Familie i Bornholms Regionskommune. Der varetager jeg legeterapi, samtaleterapi og supervisionsopgaver. Jeg varetager også korttidsterapeutiske forløb til udsatte elever tilknyttet Campus Bornholm. Jeg har desuden fra tidligere erfaring med psykologarbejdet i PPR samt psykologiske børneundersøgelser og forældrekompetanceundersøgelser.

Jeg modtager løbende supervision som en fast del af min psykologpraksis. Jeg er autoriseret af Psykolognævnet, underlagt tavshedspligt og journaliseringspligt og arbejder under Psykologloven samt de Etiske principper for nordiske psykologer. Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening.

Privat er jeg mor til to og bor i Snogebæk. Jeg er født i 1987 i Århus, hvor jeg også er opvokset. Jeg har boet på Bornholm siden 2014.

Psykolog på Bornholm, Helene Langhoff

“Mine første psykologtider var med Helene. Man møder en kvinde med kærlige smilende øjne og en person, som er utroligt imødekommende, rolig og matcher ens energi. Hun stiller dig spørgsmål til eftertanke, som gør, at du forstår dig selv bedre og på et nyt plan. Hun får én til at føle sig stærkere efter hver gang. Helene tager dine problemer seriøst og har en enorm forståelse. Det gjorde mig nervøs, hvis det var meget seriøst og uden jokes, men Helene forstår sig virkelig på at få alle aspekter med. Hun kan grine og smile med én. Det gør, at man bare åbner sig utroligt hurtigt op. Jeg kan anbefale Helene!”
– Klient i 20erne

 

Praktisk info, priser og tilskud

Når du kommer til min klinik, kan du parkere på gårdspladsen og gå ind ad den første dør i stuehuset. Der er et messingskilt med mit navn. Du tager plads i venteværelset og er velkommen til at tage noget at drikke.

Priser:

Session á 45 minutter (fremmøde eller online): 1050 kr.

Legeterapi, session á 45 minutter (børn fra cirka 3 år): 1150 kr. inkl. materialer.

Gebyr for indberetning til Sygeforsikringen Danmark: 35 kr.

Pr. samtale á cirka 45 minutter, hvor arbejdspladsen eller privat sundhedsforsikring betaler (fremmøde eller online): 1150 kr.

Supervision, individuel á 60 minutter: 1250 kr.

Supervision i gruppe: Skriv en mail med forespørgsel.

Betaling foregår umiddelbart efter hver session via betalingskort eller MobilePay.

Regler for afbud og udeblivelse:

Afbud skal ske på sms eller mail allersenest kl. 12 dagen inden. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuld takst uanset årsag. Er du forsinket en dag, forlænges sessionen ikke i den anden ende.

Måtte jeg blive syg og være nødt til at aflyse, sker dette til dig på sms. Du får da en ny tid.

Muligheder for rabat og tilskud:

Sygeforsikring Danmark: Medlemmer af Sygeforsikring Danmark kan få tilskud. Se tilskudssatserne her. Jeg tager et gebyr på 35 kr. pr. session for at indberette elektronisk til dem.

Forsikringsselskaber: De fleste sundhedsforsikringer yder tilskud til eller dækker et psykologforløb hos en statsautoriseret psykolog, hvilket jeg er. Spørg derfor din forsikring om dine konkrete muligheder for dækning. Medbring et betalingstilsagn fra forsikringen, hvis du ønsker at jeg sender regningen direkte til dem.

Lægehenvisninger: Jeg har ikke mulighed for at give rabat ved lægehenvisninger, da jeg ikke har praksisoverenskomst. Du er selvfølgelig velkommen hos mig, selvom du har en lægeerklæring, men du betaler selv den fulde takst. Her finder du en oversigt over psykologer på Bornholm, som giver rabat til klienter med lægehenvisning.

“Med kæmpe empati og stor faglighed fik Helene brikkerne til at falde på plads indeni. Jeg er gået derfra med ro. Virkelig godt hjulpet.”
– Klient i 40erne